۱۳۹۹ آذر ۲۹, شنبه

پرستویی که فعال اهوازی را به دام ایران انداخت، بیشتر بشناسید

 











پرستویی که فعال اهوازی را به دام ایران انداخت، بیشتر بشناسید


هادهای اطلاعاتی ترکیه تصاویری از دوربین‌های مراقبتی و دوربین‌های عبور مرور نقاط مختلف این کشور در اختیار رسانه‌ها قرار داده‌اند که چگونگی ربایش حبیب فرج‌الله کعب رئیس پیشین "جنبش عربی آزادی‌بخش الأحواز" را نشان می‌دهد.



این تصاویر نشان می‌دهد یک پرستوی نهادهای اطلاعاتی ایران به نام صابرین سعیدی که از 3 سال پیش توانسته بود در پوشش فعال و شاعر اهوازی خود را به بریتانیا رسانده و در میان فعالان اهوازی ساکن خارج نفود کند، حبیب فرج‌الله کعب معروف به حبیب أسیود را به ترکیه کشاند


اصطلاح پرستو در ادبیات سیاسی ایران به زنان زیبارویی اطلاق می‌شود که نهادهای اطلاعاتی ایران از آنها برای جذب و فریب مخالفان استفاده می‌کنند.


بررسی‌های العربیه نشان داد که صابرین سعیدی عضو یکی از خانواده‌های عرب اهوازی است که بسیاری از اعضای آن به اتهام فعالیت سیاسی مربوط به اهواز از سوی رژیم ایران اعدام شده‌اند. این خانواده در ابتدای دهه هشتاد میلادی به عراق نقل مکان کرده و صابرین هم در آنجا به دنیا آمد و بزرگ شد.

صابرین سعیدی پس از بازگشت به ایران با یکی از پسرعموهایش در اهواز ازدواج کرد ولی پس از مدتی از او جدا شده و با به همسری یکی از اقوامش در بریتانیا در آمد و پس از مدتی در سال 2017 به او پیوست. سال 2017 زمان آغاز روابط این پرستو با فعالات اهوازی ساکن خارج و از جمله رهبران "حركة النضال العربي لتحرير الأحواز" و به ویژه حبیب أسیود بود.

اطلاعاتی که العربیه از فعالان اهوازی ساکن اروپا به دست آورده نشان می‌دهد صابرین از لندن به محل اقامت رهبران جنبش عربی آزادی‌بخش الأحواز در کشورهای دانمارک، هلند، سوئد و بلژیک در رفت و آمد بود و کوشیده آنها را به دام خود بیاندازد. او با ایفای نقش فعال اهوازی توانست به منزل حبیب أسیود و چند تن از دیگر رهبران این جنبش رفته و به جمع‌آوری اطلاعات و ارسال آنها به نهادهای اطلاعاتی ایران پرداخت

او همچنین توانست اعتماد مسئول جنبش عربی آزادی‌بخش الأحواز را کسب کرده و به تیم رسانه‌ای آنها وارد شده و در شبکه تلویزیونی "أحوازنا" که متعلق به این جنبش است، حضور یابد. او به همراه همسرش و با نام شاعر "أم محمد الطرفي" در شبکه أحوازنا حضور یافت و در همه فعالیت‌ها و برنامه‌های سه سال گذشته جنبش حاضر شده و به خواندن اشعار حماسی ملی‌گرایانه پرداخت. برخی از این مراسم هم از شبکه أحوازنا پخش شد.

فعالان اهوازی می‌گویند که صابرین به بهانه تکمیل پرونده فرزندانش و آوردن آنها به لندن، بارها به عراق سفر کرد و در آخر نهادهای اطلاعاتی بریتانیا از طریق منابع خود به روابط شک‌برانگیز او پی برد و مانع بازگشت مجدد او به لندن شد. العربیه نمی‌تواند مستقلا صحت این اطلاعات را تایید کند، اما سعید حمیدان رئیس فعلی حركة النضال العربي لتحرير الأحواز" در مصاحبه روز 15 دسامبر 2020 خود با العربیه گفت که صابرین سعیدی به همراه شوهرش در لندن اقامت داشته و بریتانیا او را در دسامبر 2018 اخراج کرد.
درباره موضوع ربایش حبیب أسیود نام یک پرستوی دیگر به نام شهلا زبیدی هم مطرح شده که پس از جدایی أسیود از همسر اولش هدی هواشمی، با او در سوئد ازدواج کرد. گفته شده که شهلا زبیدی هم توانسته اطلاعات بسیار زیادی از جنبش کسب کرده و پس از آن اعضای جنبش را به سرقت اموالش متهم کرده و در فضای مجازی به شدت به آنها تاخته و علیه‌شان شایعه‌پراکنی کرد. این موضوع سبب شد که حبیب أسیود شهلا زبیدی را هم طلاق دهد، اما علیرغم این طلاق به زندگی مشترک با او ادامه داد و این موضوع سبب بروز اختلافاتی میان او و دیگر رهبران جنبش شد. به گفته هدی هواشمی همسر اول أسیود، شهلا زبیدی از موضوع سفر رئیس جنبش به ترکیه اطلاع داشت.
گزارشی که شبکه "اسکای نیوز" منتشر کرده نشان می‌دهد أسیود در 9 اکتبر به ترکیه رفته تا در قرار ملاقاتی عاشقانه با صابرین سعیدی دیدار کند ولی در آنجا اعضای یک باند قاچاق مواد مخدر که با نهادهای اطلاعاتی ایران همکاری می‌کنند، او را ربوده، بی‌هوش کرده و سپس به ایران انتقال دادند.

در پی بالا گرفتن اختلافات میان تهران و آنکارا در زمینه بحران قره‌باغ، نهادهای اطلاعاتی ترکیه ویدئوها و اطلاعات ارزشمندی در زمینه ربوده شدن حبیب أسیود و کشته شدن چند مخالف دیگر ایرانی در خاک ترکیه را به رسانه‌ها درز دادند و ویدئوهایی از لحظه ورود أسیود به ترکیه، لحظه ربوده شدنش در یک پمپ بنزین و همچنین روند هماهنگی عملیات از سوی صابرین سعیدی با عناصر اطلاعاتی ایران را در اختیار شبکه اسکای نیوز قرار داد.

ترکیه همچنین 13 نفر را که با نهادهای اطلاعاتی ایران در ارتباط بودند، به دلیل دست داشتن در ربوده شدن حبیب أسیود دستگیر کرد. این افراد عضو باند مافیای "ناجی شریفی زیندشتی" که یک شهروند کُرد ایرانی است، بودند. ناجی شریفی که تابعیت ترکیه را دارد، سال‌هاست به عنوان جاسوس دوطرفه برای نهادهای اطلاعاتی ایران و ترکیه کار می‌کند. او که حالا به دست داشتن در ربوده شدن أسیود و همچنین کشته شدن چند مخالف ایرانی دیگر متهم است، به ایران گریخته و در آنجا زندگی می‌کند.

اعضای باند زیندشتی یک روز پیش از ربوده شدن أسیود با هم در استانبول دیدار کرده و دو نفر از آنها به فروشگاهی در این شهر رفته و بندهای پلاستیکی در سایزهای مختلف خریده‌اند. نهادهای اطلاعاتی ترکیه می‌گویند که از این بندها برای بستن دستان أسیود و انتقال او به یک خودوری کوچک استفاده شد.

ویدئوهایی که در اختیار اسکای‌نیوز قرار گرفته نشان می‌دهد حبیب فرج‌الله کعب روز 9 اکتبر از فرودگاه صبیحه با یک تاکسی به یک پمپ بنزین که 80 کیلومتر با فرودگاه فاصله داشته رفت تا با صابرین دیدار کند و در آنجا از تاکسی پیاده شده تا سوار خودروی حامل صابرین شود. گفته شده او بلافاصله پس از سوار شدن به این خودرو بی‌هوش شده و دست‌ها و پاهایش بسته شدند. آدم‌رباها پس از آن او را به شهر وان در شرق ترکیه و در نزدیکی مرزهای این کشور با ایران، که 1600 کیلومتر با استانبول فاصله دارد، منتقل کرده و از آنجا او را به ایران بردند.

ربوده شدن حبیب فرج الله کعب بار دیگر توجه‌ها به موضوع پرستوهای سازمان اطلاعاتی ایران را جلب کرد. یکی از مشهورترین قربانیان این پرستوها "روح‌الله زم" موسس رسانه آمدنیوز است که به عراق کشانده شده و از آنجا ربوده شد و در آخر روز شنبه 12 دسامبر 2020 اعدام شد.

دوستان زم از یک پرستوی ایرانی به نام "شیرین نجفی" ساکن ترکیه سخن گفته‌اند که توانسته بود به درون تیم مدیریتی آمدنیوز نفوذ کند و توانست زم را قانع کند برای دیدار با آیت‌الله علی سیستانی مرجع شیعیان جهان در نجف و دریافت 15 میلیون یورو کمک نقدی، به عراق برود. دفتر آیت‌الله سیستانی هرگونه دخالت این مرجع شیعیان در این پرونده را رد کرد.

روزنامه کیهان نزدیک به بیت رهبری هم روز سه‌شنبه 15 دسامبر مخالفان نظام را به مبتلا شدن به سرنوشت روح‌الله زم تهدید کرده و نوشت که تهران با آنها که علیه امنیت ملی فعالیت کنند، مدارا نمی‌کند. کیهان ربوده شدن روح‌الله زم، حبیب أسیود و جمشید شارمهد رهبر گروه تند را فاز جدیدی از پیگرد "خائنان" در داخل و خارج ایران توصیف کرد.
منابعالعربیه.نت فارسی 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر