خانم مرکل یکی از بزرگترین سیاستمدارانی بود در آلمان که کشورش را به بهترین کشورهای اروپایی از نپر اقتصادی و صنعتی ..تبدیل کردند.وداع با قدرتمند ترین زن جهان
و مهمترین شخصیتی بود که در عرصهای مختلف بر سیاست اتحادیه ای اروپا تاثیرگذارترین فرد بودند.
وداع با قدرتمند ترین زن جهان
نمایندگان مردم آلمان فدرال با شش دقیقه تشویق مداوم و تحسین «رهبر جهان آزاد» را بدرقه کردند، رهبری که از ۲۶ مارس ۲۰۱۴ تا لحظه وداع طولانیترین دوره تصدی دولت را در بین سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا از آن خود کرد .
آنگلا مرکل پس از ۱۸ سال سکان داری قدرتمندترین حزب آلمان یعنی حزب دموکرات مسیحی با این جمله از قدرت کناره گیری کرد «من برای صدراعظم شدن زاده نشدم، من همیشه آرزویم این بوده که در مشاغلی که بهعهده میگیریم آبرومندانه عمل کنم و آنها را آبرومندانه ترک کنم».
با لبخندی سرشار از مهربانی و رضایت جایگاهی را ترک کرد که شاید کمتر رهبری (حداقل در جهان سوم) بدون خونریزی آنرا ترک کند. تصمیمهای حکیمانه ، مواضع انسان دوستانه و خدمات ارزشمندی که طی ۱۸ سال گذشته مرکل را به دومین شخص قدرتمند جهان تبدیل کرد که بالاترین رتبهای است که یک زن تاکنون بدان دست یافته است.
مرکل باثروتی بی پایان از محبوبیت و احترام و بدون آنکه یک سنت به ثروت مادی خود بیافزاید یا بر املاک دولتی دست اندازی کند با قدرت وداع کرد تا همچنان در همان خانه کوچک سالیان گذشته در کنار همسرش زندگی کند.
چه کسی جانشین آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان میشود؟
رقابت برای تعیین جانشین آنگلا مرکل صدراعظم آلمان شروع شده. رهبر بعدی حزب راست میانه اتحادیه دموکرات مسیحی (سی دی یو) بالقوه صدراعظم جدید آلمان خواهد بود.
قرار نیست خانم مرکل در انتخابات عمومی آینده که در اکتبر سال ۲۰۲۱ برگزار می شود شرکت کند.
آنگلا مرکل، از سال ۲۰۰۵ اداره آلمان و شکل گیری سیاست های اتحادیه اروپا را در دست داشته و با کناره گیری او یک دوره تعیین کننده، پایان خواهد یافت.
اکنون سه کاندیدا که هر سه مرد هستند به مسابقه برای رهبری حزب خانم مرکل پیوستهاند.
آنهگرت کرامپ-کارن باوئر، نامزد مورد نظر آنگلا مرکل برای صدراعظمی- به دنبال خدشه دار شدن وجهه حزب دموکرات مسیحی در اثر یک رسوایی سیاسی در ایالت تورینگن، در ماه جاری از رهبری حزب استعفا داد.
معامله با حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان (اِی اِف دی) که اکنون منتفی گردیده، سبب شد که با جمع آراء این حزب و حزب دموکرات مسیحی، یک سیاستمدار لیبرال اداره ایالت تورینگن را عهده دار شود و یک تابوی دوره پس از جنگ آلمان که هر گونه توافقی با احزاب راست افراطی یا چپ افراطی را جایز نمی دانست، شکسته شود.
پس از آن، حزب اتحادیه دموکرات مسیحی در هامبورگ شکست خفت باری خورد: در انتخابات محلی هامبورگ این حزب ۱۱.۲ درصد از حزب چپ میانه سوسیال دموکرات که در انتخابات برنده شد و نیز سبزها کمتر رأی آورد.
اما با وجود شرایط دشوارِ حزب دموکرات مسیحی، هنوز پیش بینی می شود که در انتخابات عمومی آتی، این حزب به کمک حزب اتحادیه سوسیال مسیحی( سی اِس یو) خواهرخوانده حزب دموکرات مسیحی ایالت باواریا، در انتخابات این ایالت پیروز شود.
اکنون این سئوال پیش می آید که اعضای حزب دموکرات مسیحی در انتخابات ۲۵ آوریل چه کسی را برای جانشنی خانم مرکل انتخاب خواهند کرد؟
فریدریش مرتس- محافظه کار، "شروع تازه"
این سیاستمدار ۶۴ ساله مانند رقبایش از راین- وستفالی شمالی است که پرجمعیت ترین ایالت آلمان و مرکز صنایع سنگین ناحیه روهر است.
او که حقوقدان است، قبلا رهبری گروه پارلمانی دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی را داشت.
فریدریش مرتس، میلیونری است با ارتباطات گسترده تجاری. او خود را به عنوان نامزد "یک شروع تازه و احیای اتحادیه دموکرات مسیحی" معرفی می کند.
ولی این دومین تلاش او برای کسب این مقام است. در سال ۲۰۱۸، با تفاوت اندکی از خانم کرامپ-کارنبائور شکست خورد.
آقای مرتس، در معرفی برنامه کارش به حکومت نظم و قانون تاکید کرد- پیامی که موجب خشنودی جناح محافظه کار حزب دموکرات مسیحی می شود.
او از این که در آلمان از بسیاری جهات "یک خلأ سیاسی" دیده می شود شکایت کرد و قول داد جلوی مهاجرت های غیرقانونی را بگیرد.
پرفسور اسکار نیدرمایر، کارشناس سیاست در دانشگاه آزاد برلین می گوید: اعضای عادی اتحادیه دموکرات مسیحی، آقای مرتس را ترجیح می دهند. تمام بررسی ها نشان می دهد که او پیشتاز است و شمار رأی دهندگان به او به مراتب بیشتر است.
"او می خواهد سیاست های محافظه کارانه حزب دموکرات مسیحی را تقویت کند و رأی دهندگان به حزب آلترناتیو برای آلمان را بازگرداند."
آقای مرتس قبل از این که وارد پارلمان آلمان (بوندستاگ) شود، در پارلمان اروپا نماینده بود. در سال ۲۰۰۹ به دلیل اختلاف نظر با خانم مرکل از لحاظ روش کار، سیاست را ترک کرد و یک رشته پست های مهم بازرگانی را عهده دار شد. عضو هیئت مدیره چندین شرکت شد و سرمایه گذاری های آلمان در شرکت مالی بلکراک در آمریکا را اداره می کرد.
آرمین لاشت- لیبرال و نزدیک به خانم مرکل
آقای لاشت، ۵۹ سال دارد و نخست وزیر راین- وستفالی شمالی است و می گوید به دلیل مشاهده "این همه خشونت و اینهمه خشم" در آلمانِ امروز، هدف اصلی اش "انسجام اجتماعی" است.
از نظر مردم، او کاندیدایی است که راه خانم مرکل را ادامه خواهد داد. پرفسورنیدرمایر، به بی بی سی گفت: "در مورد پناهندگی، سیاست او خیلی به سیاست خانم مرکل نزدیک است."
با این وجود، او اکنون متحد با نفوذی به نام ینس اسپان، پیدا کرده که بیشتر محافظه کار است و به اتفاق می توانند محافظه کاران حزب دموکرات مسیحی را به سوی خود بکشانند. انتظار می رود شخص آقای اسپان هم نامزد رهبری حزب شود.
به اعتقاد پرفسور نیدرمایر، در رده های بالاتر حزب دموکرات مسیحی، گروه خانم مرکل قوی تر از بقیه است و آقای لاشت "بیشتر قادر خواهد بود با حزب سبزها ائتلاف کند."
حزب اتحادیه دموکرات مسیحی به کمک ائتلاف با حزب سوسیال دموکرات، کشور را اداره میکند ولی از لحاظ ملی گرایی، حزب سوسیال دموکرات، به سرعت حامیان خود را از دست داده.
اما حزب سبزها توانسته موقعیتش را محکم تر کند و احتمال ائتلاف حزب دموکرات مسیحی با این حزب، در آینده بسیار زیاد است.
آرمین لاشت، مانند آقای مرتس قبلا نماینده پارلمان آلمان (بوندستاگ) و بعد نماینده پارلمان اروپا شد. او که کاتولیک با ایمانی است از سال ۲۰۰۵، شخصیت مهمی در سیاست های منطقه راین- وستفالی شمالی محسوب می شود.
نوربرت راتگن- میانه رو
آقای راتگن مانند آرمین لاشت، با سیاستمداران حزب سبزها مرتب در تماس بود و به دلیل این که این ملاقات ها در یک رستوران ایتالیایی صورت می گرفت به "ارتباط پیتزایی" معروف شده بود.
او که ۵۴ ساله است از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ وزیر محیط زیست آلمان بود ولی در این سال شکست او در یک انتخابات مهم منطقه راین-وستفالی شمالی، سبب شد که خانم مرکل او را برکنار کند.
به همین جهت آقای راتگن یکی از منتقدان سرسخت خانم مرکل بوده و مانند آقای مرتس، جزو گروه متحدان آنگلا مرکل نیست. تا کنون انتظار نمی رفت او وارد میدان مبارزه برای رهبری شود.
به نظر پرفسور نیدرمایر، در این مسابقه، آقای راتگن یک شخصیت خارج از دایره است "چون حزبی که پشت سرش بایستد و از او حمایت کند ندارد و به اعضای عادی حزب هم خیلی نزدیک نیست."
در حال حاضر او رئیس کمیته امور خارجی بوندستاگ است.
آقای راتگن، خواستار مشاهده چهره های جدیدی در رأس حزب دموکرات مسیحی شده و استدلالش این است که زنان "شایسته داشتن مهمترین مقام در حزب دموکرات مسیحی هستند" او قول داده که به حرف اکتفا نکرده و به وعده اش عمل خواهد کرد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر